PORTAL EDUCATIU

miércoles, 12 de mayo de 2010

El perill d'Internet

Avui dia tothom té internet a casa i és utilitzat per tots els membres de la familia. Internet és una eina molt útil tant pels més grans com per als petits, però no sempre es fa un bon ús d'aquesta eina. Internet amaga molts perills, sobretot pels més joves que continuament l'utilitzen com a un recurs de socialització i diversió.

Internet és l'amagatall perfecte per als pederastes i pedòfils ja que a través de chats poden contactar amb les seves víctimes sense problemes.

És molt difícil combatre amb pederastes que es troben en els xats per això la manera més fiable de que els nens/es no arribin a contactar amb un pedòfil és amb una bona educació d’aquests joves. Seria convenient que els menors coneguin quines són les maneres més habituals que tenen els pederastes i se’ls hauria d’inculcar que davant de qualsevol dubte han de demanar consells als adults.

A més, els nens/es cada vegada que entressin a Internet haurien de seguir una sèrie de pautes o regles com poder ser:

- No facilitar mai les seves dades personals a traves d’Internet encara que es tracti d’un amic o amiga de xat que hagi parlat moltes vegades amb ell/a ja que en realitat no sabem qui es troba darrera de la pantalla de l’ordinador.

- No enviar arxius en que es puguin trobar les dades personals ni fotografies a cap amic/amiga o coneguts.

- No concretar cites per Internet sense que els pares ho sàpiguen.

- No contestar mai als correus electrònics en que no coneguem qui els envia a més d’informar als pares.







No hay comentarios:

Publicar un comentario