PORTAL EDUCATIU

martes, 18 de mayo de 2010

Una bona alimentació


La bona alimentació és un tema que actualment preocupa molt ja que cada cop trobem que hi ha més casos de nens i nenes que pateixen la obesitat a edats més prematures. Per això com a professora dels vostres fills/es m’agradaria aconsellar-vos com ha de ser una alimentació ideal.

La majoria de les morts són degudes al càncer, problemes del cor i diabetis. Totes aquestes malalties es veuen relacionades amb els nostres hàbits alimentaris. Així doncs, per tal de tenir una bona salut hem de tenir una bona alimentació.

És molt important equilibrar els aliments que mengem amb grasses, carbohidrats i proteïnes. Es recomana una mescla del 15% al 20% del total de calories de proteïna, un 15 a 30% del total de calories de grassa i d’un 50% a 65% del total de calories de carbohidrats. A més, necessitem vitamines i minerals. Per altra banda és important no posicionar-nos en els extrems , és a dir , tan malament és el sobrepès com la desnutrició. Si decidim per exemple, fer una dieta restrictiva en que únicament podem beure aigua podem posar-nos en perill per la falta d’elements necessaris per al nostre cos.

És important menjar de tot per a que el nostre organisme obtingui tot el necessari per a estar en bon estat.

I si decidim menjar molta quantitat d’aliments també ens por provocar malalties molt greus com és el sobrepès.
Com ja hem dit portar una vida saludable inclou una bona alimentació, però també trobem altres aspectes que són molt importants per a un nen/a. Els nens/es han de fer exercici i per tant no se’ls ha de deixar que es passin dies sencers davant la televisió o jugant durant hores amb els videojocs.

En definitiva, com ja hem dit lo ideal és portar una dieta amb molta varietat d’aliments, menjar molta fruita i sobretot fer molt exercici.

No hay comentarios:

Publicar un comentario