PORTAL EDUCATIU

martes, 4 de mayo de 2010

Hot potatoes


Hot potatoes és un conjunt de sis eines d'autor, desenvolupat per l'equip del University of Victoria Call Laboratory Research and Development que ens permeten elaborar exercicis interactius basats en pàgines webs de sis tipus bàsics. La interactivitat dels exercicis s'aconsegueix mitjançant JavaScript (un “Script” és un codi que fa alguna cosa a una pàgina web). Aquest codi està fet amb un llenguatge anomenat JavaScript inventat per Netscape. Posteriorment es poden publicar les pàgines a un servidor Web.


El programa està dissenyat per a que es puguin personalitzar quasi totes les característiques de les pàgines. Des de l'any 2009 és un programa freeware. Anteriorment, era gratuit per a professors que utilitzaven el programa sense ànim de lucre però havia que registrar el programa. Aquest programa no tenia una funcionalitat completa i tenia limitacions com el nombre de preguntes que es poden posar en un exercici, però això ja no passa.


Les eines que inclou el programa són les següents:


JQuiz. Ens permet elaborar qüestionaris multiresposta.

JCloze. Ens permet elaborar un llistat d'oracions en les quals l'usuari té que adivinar la paraula que falta. S'han de proporcionar pistes a l'internauta per a facilitar a resolució del'exercici.

JMatch. Ens permet generar exercicis d'arrossegar i soltar en el qual l'usuari deu relacionar una paraula d'una llista amb una altra.

Jcross. Permet realitzar crucigrames amb les paraules que s'introdueixen.

JMix. És una eina amb la qual es possible indicar una frase per a que l'alumne l'ordeni paraula a paraula.

The Masher. Permet compilar la resta dels exercicis i generar un document HTML sencer amb tots ells.
QUINA ÉS LA NOSTRA OPINIÓ?
Aquesta és l'activitat didàctica que hem utilitzat per crear el nostre projecte final així doncs, considerem que és una eina molt útil i molt atractiva. Tot i que en un principi ens va semblar una mica difícil utilitzar aquest programa, la veritat és que una vegada ens vam informar sobre la seva utilització vam aconseguir crear les diferents activitats.
Creiem que és molt útil per als alumnes ja que poden consolidar els temes donats a classe a través de preguntes d'omplir buits, preguntes de relacionar, preguntes de vertader o fals... A més, aquestes activitats es poden corregir automàticament i així els alumnes poden saber quins són els seus errors i els seus encerts.

No hay comentarios:

Publicar un comentario